Επενδύει στο μέλλον η «Βασίλισσα του Βορρά»

 

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσαν το απόγευμα της Πέμπτης (11/10) στα γραφεία της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, οι προπονητές των τμημάτων υποδομής της ομάδας μας.


Ο υπεύθυνος των τμημάτων και προπονητής της Κ-20 Στέφανος Γαϊτάνος, ο προπονητής της Κ-17 Δημήτρης Χριστοφορίδης και ο προπονητής της Κ-15 Γιάννης Καψαλιάρης, ανέλυσαν την φιλοσοφία πάνω στην οποία κατευθύνεται η ομάδα και το πλάνο που υπάρχει για τα επόμενα χρόνια, ώστε να έρθει κάποια μέρα που η «Βασίλισσα του βορρά» θα στηρίζεται σε παίκτες βγαλμένους από τα σπλάχνα της.


Παρόντες ήταν και οι αρχηγοί των ομάδων υποδομής, οι Πέικος, Κουκουράκης, Σίμος από την Κ-20 και οι Χατζηβασιλάκης,Αργυρόπουλος, Ρογγότης από την Κ-17.

 

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

 

Στέφανος Γαϊτάνος

«Λόγω της ανόδου της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα, ήμασταν υποχρεωμένοι να παρουσιάσουμε ένα πλάνο δημιουργίας και ανάπτυξης υποδομών. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, η φιλοσοφία μας κατευθύνεται ώστε αυτό που λέγεται υποδομή να αποτελέσει πιο σημαντική επιλογή, γιατί σύμφωνα με όσα είπαμε με τον πρόεδρο κ. Αρβανιτίδη η εξασφάλιση του μέλλοντος της επαγγελματικής ομάδας περνάει μέσα από αυτό το σκεπτικό.


Προσωπικά πιστεύω ότι είναι το πιο μεγάλο στοίχημα και η πιο μεγάλη κληρονομιά που μπορεί να αφήσει ο κ. Αρβανιτίδης στην ομάδα και είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος, ενώ παράλληλα αισθάνομαι μεγάλη την ευθύνη να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ΒΕΡΟΙΑ με παίκτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία βγαλμένους από τα σπλάχνα της.


Είναι μια προσπάθεια που πλαισιώνεται από τον προπονητή της Κ-17 Δημήτρη Χριστοφορίδη και τον Γιάννη Καψαλιάρη της Κ-15, με τους οποίους έχουμε πολύ καλή συνεργασία, ενώ θα καλύψουμε και το κομμάτι της Κ-10 με παίκτες από την σχολή μου.


Στη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων ξεκίνησε ο Διονύσης Γρηγορόπουλος, ενώ ζητήσαμε και από τον Δημήτρη Κοτταρίδη να μας βοηθάει 1-2 φορές την εβδομάδα με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, κάτι που δέχθηκε με ευχαρίστηση.


Ένα κομμάτι που παίζει μεγάλο ρόλο είναι η οργάνωση και ήδη οι βάσεις μπήκαν από την ΠΑΕ με την βελτίωση των γηπέδων και την δημιουργία δέκα δωματίων στον ξενώνα του Ταγαροχωρίου, ενώ έχουν νοικιαστεί σπίτια σε κάποιους παίκτες και γενικά βρισκόμαστε κοντά στα παιδιά και στις οικογένειές τους.


Μέσα από τα πρωταθλήματα θα μας δοθεί η ευκαιρία να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα συνεχίσουν να είναι μαζί μας.


Υπάρχει συνεργασία με την μεγάλη ομάδα και με τον Νίκο Καρύδα και στοχεύουμε από κοινού σε κάποια πράγματα. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια ολοκληρωμένη προσπάθεια και βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο με τον κ. Αρβανιτίδη. Έχουμε μέχρι και ανθρώπους σε άλλους νομούς ώστε να παίρνουμε έγκαιρα πληροφορίες για ταλαντούχους παίκτες!


Τελειώνοντας, θέλουμε να ευχαριστούμε τις ομάδες που έδωσαν ποδοσφαιριστές τους στη ΒΕΡΟΙΑ, όπως για παράδειγμα ο Μακεδόνας που δεν ζήτησε ούτε ένα ευρώ, ενώ ευχαριστούμε για την σημαντική βοήθειά τους και τους κ.κ. Αντώνη Λυμούση και Πόλυ Χουρσουζίδη, όπως επίσης την ΕΠΣ Ημαθίας και την ομάδα του Μακροχωρίου για την παραχώρηση των γηπέδων τους.

 

Δημήτρης Χριστοφορίδης

«Κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον τοπικό Τύπου που στηρίζει αυτή την προσπάθεια.


Ξεκινήσαμε στις 26 Ιουνίου με τα δοκιμαστικά, από τα οποία πέρασαν 73 παιδιά από 11 διαφορετικούς νομούς για την Κ-20 και 41 παιδιά από 8 διαφορετικούς νομούς για την Κ-17.


Η διαδικασία των επιλογών έγινε μέσα από ένα κομμάτι συνεννόησης των προπονητών, ενώ πρόθεσή μας ήταν η συνεργασία με όλες τις ομάδες του νομού μας, στις οποίες στείλαμε επίσημο έγγραφο ζητώντας κάποιους ποδοσφαιριστές.


Ξεκινήσαμε ουσιαστικά από το μηδέν και δημιουργήσαμε τρία τμήματα, ενώ αυτή τη στιγμή μαζί με την Κ-10 τα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ τα στελεχώνουν 105 παιδιά.


Ακολούθως περάσαμε ιατρικές εξετάσεις έχοντας μια πολύ καλή συνεργασία με τους κ.κ. Τσίλη, Σούμπουρο και Κοτρίδη, ενώ συνεργαστήκαμε με διαιτολόγο και διατροφολόγο. Κάναμε εργομετρικές εξετάσεις και βάλαμε τις βάσεις για να δημιουργήσουμε κάτι αξιόλογο.


Πολύ μεγάλη ήταν η βοήθεια του κ. Σουροβίκη που μας παραχώρησε το αθλητικό κέντρο του Σταυρού, όπως και των γιατρών κ.κ. Ντόβα και Ευγενιάδη που μας βοηθούν σε οτιδήποτε χρειαστούμε.


Στις ομάδες υπάρχει πολύ ταλέντο και τα παιδιά διψάνε για διάκριση. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε προσωπικότητες και παίκτες με προοπτική Εθνικών ομάδων.


Για μένα προσωπικά είναι μοναδική εμπειρία να δουλεύω δίπλα στον Στέφανο Γαϊτάνο, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία».

 

Γιάννης Καψαλιάρης

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ανήκω στο προπονητικό τιμ της ΒΕΡΟΙΑΣ και δουλεύω δίπλα σε μια μεγάλη προσωπικότητα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως είναι ο Στέφανος Γαϊτάνος.


Ευχαριστώ τον πρόεδρο κ. Αρβανιτίδη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και την ευκαιρία που μου έδωσε να εργαστώ στην ομάδα.


Στόχος μας είναι μέσα από σκληρή δουλειά να βοηθήσουμε τα παιδιά».

 

hs          

Copyright 2012 © VERIA FC, All rights reserved | Development by LEONweb.gr